PUMA lanceert voetbaltenues voor 2014 FIFA World Cup™

Italië, Zwitserland, Algerije, Kameroen, Ghana, Ivoorkust, Chili en Uruguay spelen vanavond voor het eerst in WK tenue

05 MAART 2014, HERZOGENAURACH, DUITSLAND
Samenvatting
PUMA heeft de nieuwe voetbaltenues gepresenteerd voor acht deelnemende landen aan het wereldkampioenschap in Brazilië. De uit- en thuistenues voor Italië, Zwitserland, Algerije, Kameroen, Ghana, Ivoorkust, Chili en Uruguay werden deze week gelanceerd en alle landen zullen het nieuwe tenue vandaag dragen tijdens de vriendschappelijke wedstrijden waarin zij zich voorbereiden op het wereldkampioenschap.

Alle nieuwe PUMA voetbaltenues zijn uitgerust met PUMA PWR ACTV. Dit is een nieuwe innovatie op het gebied van voetbalkleding, waarbij voor het eerst zowel sporttape als compressietechnologie zijn verwerkt in sportkleding. De ACTV tape is op strategische plaatsen in het thuis- en uittenue aangebracht en verzorgt micro-massages op de huid waardoor sneller en effectiever energie wordt toegevoerd naar de actieve spieren. Dit zorgt ervoor dat teams in PUMA voetbalkleding een duidelijk voordeel hebben tijdens het wereldkampioenschap dit jaar.

Sebastien Thiney, Head of PLM Teamsport Apparel bij PUMA licht toe: “De nieuwe PUMA PWR ACTV technologie zal er voor zorgen dat de natuurlijke kracht van de spelers wordt versterkt waardoor de spelers nog beter zullen presteren. We hebben op een zeer innovatieve manier een voetbaltenue gemaakt waarin we voor het eerst zowel sporttape als compressietechnologie hebben verwerkt.”

De volledige collectie van replicaproducten, inclusief het uit- en thuisshirt, broekjes, de volledige merchandise collectie zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. Dit geldt ook voor de PUMA PWR ACTV voetbal performance kledingcollectie met dezelfde ACTV technologie als in het shirt van de nationale ploegen.

Contactpersonen
Over PUMA

PUMA is een van de meest vooraanstaande sportmerken ter wereld dat schoeisel, kleding en accessoires ontwerpt en ontwikkelt. In de afgelopen ruim 65 jaar heeft PUMA een traditie opgebouwd in het ontwikkelen van snelle product designs voor de snelste atleten ter wereld. PUMA biedt performance en door sport geïnspireerde lifestyle producten voor voetbal, hardlopen, training en fitness, golf en motorsport. PUMA werkt samen met beroemde designerlabels voor het ontwerpen van innovatieve en snelle designs voor de sportwereld. De PUMA Group is eigenaar van de merken PUMA, Cobra Golf en Dobotex. Het bedrijf verkoopt zijn producten in meer dan 120 landen, heeft wereldwijd meer dan 11.000 mensen in dienst en heeft zijn hoofdkantoor in Herzogenaurach/Duitsland. Kijk voor meer informatie op www.puma.com