PUMA viert Madrid Derby Fever met speciale voetbalschoen

Griezmann op 't veld met special edition evoSPEED SL-S

229765 puma%20celebrates%20madrid%20derby%20fever%20with%20signature%20boot 10 dd6f8e original 1479215464

PUMA onthult Antoine Griezmann’s eigen special edition evoSPEED Derby Fever voetbalschoen in aanloop naar La Liga’s 214e El Derbi madrileño. Griezmann zal zaterdag 19 november het veld van Atlético’s thuisstadion, het Estadio Vicente Calderón, betreden met zijn nieuwe voetbalschoenen. Met vijf overwinningen van deze derby op zijn naam, zal Griezmann dan opnieuw voor succes gaan tijdens deze altijd zwaar bevochten wedstrijd in de Spaanse hoofdstad.

Om de historische strijd tussen de lokale voetbalrivalen te vieren en te eren, heeft PUMA samengewerkt met topspelers. Met input van de spelers over de belangrijke derby’s, heeft PUMA een serie van acht special edition voetbalschoenen gemaakt. Zo heeft PUMA in nauwe samenwerking met Antoine Griezmann de special edition evoSPEED SL-S Griezmann Derby Fever gemaakt. Deze unieke schoen is geïnspireerd op de look and feel van Atlético. Met rode zolen en een wit met rode bovenkant met sterren en strepen, is de schoen een eerbetoon aan Atlético’s thuisshirt en het iconische clubembleem. De schoenen hebben een heroïsch Derby Fever embleem op de buitenkant van de hiel om nog verder te benadrukken dat het hier niet om een gewone wedstrijd gaat.

De Rojiblancos makeover geeft een extra boost aan de trots die Griezmann voelt wanneer hij het thuisshirt aantrekt vlak voor een belangrijke wedstrijd. Atlético ster, Antoine Griezmann over de schoenen, “El Derbi madrileño is een belangrijke wedstrijd voor ons tegen een geduchte tegenstander, maar we hebben er veel vertrouwen in, zeker met de support van het thuispubliek. Onze Club ontwikkelt zich elk seizoen steeds verder en de huidige selectie heeft enorm veel potentie. Ik ben daarom elke wedstrijd enorm trots als ik het Atlético shirt aantrek. Ik ben zelfs nog trotser nu ik mijn eigen special edition voetbalschoenen kan dragen die geïnspireerd zijn op de Club en de Derby. Ik vond het erg leuk om samen met PUMA te werken aan het design van deze speciale evoSPEEDs en de wedstrijd krijgt daardoor nog meer betekenis voor mij.”

De evoSPEED SL-S Griezmann Derby Fever is een special edition update van de meest recente voetbalschoen uit de SPEED familie, gebaseerd op dezelfde filosofie van verbeterde snelheid en wendbaarheid. Het bovenstuk is gemaakt uit Japans microvezel waardoor de SL-S II zacht en comfortabel aanvoelt en tevens zorgt voor een beter balcontact. De lasergesneden SPEEDFRAME structuur optimaliseert de vorm van de schoen en biedt ondersteuning tijdens voorwaartse versnelling en bij het maken van een snelle draai. Voor een optimale pasvorm en extra ondersteuning is de schoen voorzien van een minimalistische externe hielkap.

Andere onderdelen die de prestaties verbeteren zitten aan de buitenkant van de zool. De SPEEDTRACK spine zorgt voor de perfecte balans tussen stabiliteit van de middenvoet en flexibiliteit van de voorvoet, waardoor de behendigheid van de speler wordt geoptimaliseerd en hij sneller kan rennen. De lichtgewicht zool met de strategisch geplaatste conische noppen en blades zorgt voor goede stabiliteit, grip en snelheid.

De evoSPEED SL-S Griezmann Derby Fever voetbalschoen is vanaf 20 november verkrijgbaar via www.puma.com en via PUMA stores en sportwinkels wereldwijd.

Download PDF
Download PDF
Over PUMA

PUMA is een van de meest vooraanstaande sportmerken ter wereld dat schoeisel, kleding en accessoires ontwerpt en ontwikkelt. In de afgelopen ruim 65 jaar heeft PUMA een traditie opgebouwd in het ontwikkelen van snelle product designs voor de snelste atleten ter wereld. PUMA biedt performance en door sport geïnspireerde lifestyle producten voor voetbal, hardlopen, training en fitness, golf en motorsport. PUMA werkt samen met beroemde designerlabels voor het ontwerpen van innovatieve en snelle designs voor de sportwereld. De PUMA Group is eigenaar van de merken PUMA, Cobra Golf en Dobotex. Het bedrijf verkoopt zijn producten in meer dan 120 landen, heeft wereldwijd meer dan 11.000 mensen in dienst en heeft zijn hoofdkantoor in Herzogenaurach/Duitsland. Kijk voor meer informatie op www.puma.com